Search for
Login | Username Password Forgot? | Email: | Create Account

Non English | Entries: 1209 | Views: 254 | Modified: 1 year ago | | Add to My Feeds
Report
Fisa de pontaj
September 29th, 2011

Definitie:

Document folosit in unele sisteme de evidenta a prezentei la program, in decursul unei luni, a angajatilor pe care, cu ajutorul ceasului de pontaj, acestia inscriu zilnic ora sosirii lor la si plecarii de la unitate. Informatiile cuprinse in fisa de pontaj evidentiaza orele efectuate zilnic si pe schimburi de lucru si alaturi cu alte date stau la baza calcului retributiei. Fisa de pontaj se afla, in luna cand este utilizata pentru inregistrarea, pe un panou de pontaj.

Intrebare:

Exista o obligatie legala in ceea ce priveste pastrarea cererilor de concediu in original, semnate, pe hartie?

Dar in ceea ce priveste existenta foilor de pontaj in original, semnate, pe hartie?

Raspuns:

Nu exista o prevedere legala care sa prevada expres pastrarea cererilor de concediu si a foilor de pontaj in original, semnate, pe hartie.

Cererile de concediu si foile de pontaj sunt documente care stau la baza intocmirii statutului de salarii.

Astfel, foile de pontaj sunt documente prin care se tine  evidenta timpului de munca a salariatului, a orelor suplimentare, orelor de noapte, concediu de odihna, concedii medicale, invoiri si concediu fara salariu, absente nemotivate;

Cererile de concediu aprobate sunt documente in baza carora salariatii isi efectueaza concediul de odihna.

Norma metodologica de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, aprobata prin Ordinul 3512/2008, instituie obligatia pastrarii in arhiva a registrelor de contabilitate, a celorlalte documente contabile, precum si a documentelor justificative care stau la baza inregistrarii in contabilitate.

Potrivit prevederilor acestei Norme, termenul de pastrare a statelor de salarii este de 50 de ani, iar termenul de pastrare a registrelor si a documentelor justificative si contabile este de 10 ani cu incepere de la data incheierii exercitiului financiar in cursul caruia au fost intocmite.

Sisteme de pontaj electronic Aici.


More from » financial consultant

Fisa de pontaj 11 Sep 29


^ Back To Top